Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY12.01.png

USDTRY

Son üç gündür yaşanan yükseliş sonrasında kur bugün sert düşüyor. TCMB’nin repo ihalesi açmayarak, piyasayı geç likidite penceresine yönlendirmesi sonrasında güçlenmeye başlayan TL, doların küresel anlamda değer kaybetmesinden de destek alarak 3,77’nin altını test etti. Diğer taraftan açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz üzerinden yapılan spekülasyonların derinliğinin olmadığını ve Merkez Bankası'nın ve tüm bankaların bu oyunu bozmaya yönelik pozisyon alması gerektiğini belirtti. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten gelen açıklama ise Türkiye’nin bu ay içinde notunun düşürülmesi riski olduğuna yönelik oldu.

Teknik olarak baktığımızda ise bugün yaşanan düşüş hareketiyle birlikte 3,75’in altında kalıcılık sağlanması durumunda 3,70 seviyesine geri çekilme görebiliriz. Ancak 3,70’in altında kalıcılık sağlanmaması halinde kurda yükseliş isteği bir süre daha devam edebilir. Bu durumda 3,86 ve 3,90 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!