Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY12.01.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Anayasa değişikliği görüşmeleri devam ediyor
Mecliste bugün anayasa değişikliği tasarısının 6. 7. Ve 8. maddelerinin görüşülmesi planlanıyor. 6. Madde, meclisin denetim yetkilerini düzenlerken 7. ve 8. maddeler oldukça kritik.  Teklifte 7. Madde partili cumhurbaşkanlığını mümkün kılarken 8. Madde ise yürütme yetkisini TBMM’den alıp cumhurbaşkanına veriyor. Mecliste görüşmeler ise çıkan kavgalar ve polemikler ile oldukça hararetlenmiş durumda.

Trump piyasaya bekleneni veremedi
Dün seçili ABD Başkanı Trump’ın seçim sonrası yaptığı ilk basın toplantısında, politika belirsizliklerini ya da etik ile ilgili endişeleri gidermeyi başaramadı. Trump kampanya dönemindeki söylemlerini yenilerken, maliye politikası ile ilgili detay vermedi ancak Meksika sınırına yapılması planlanan duvarın inşasına hızlı bir şekilde başlayacaklarını belirtti. Şirketini oğullarına devredeceğini söyleyen Trump’ın geleneksel olarak aslında şirketini kör bir fona bırakması gerekiyor. Oğullarına bırakması çıkar çatışmalarını engellemeye yeterli değil. Rusya ile ilgili ise seçimlere müdahale edildiği iddiasını kabul eden Trump, kendi liderliğinde Rusya’nın böyle bir şeye kalkışamayacağını savundu. Belirsizlikleri gideremeyen Trump ile dolar geri çekildi.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!