Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST_1105.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemdekiler
Yeni günde İngiltere’den gelen sanayi üretimi rakamları piyasaların gündemindeydi. Bir önceki aya göre yüzde 0.3 artış gösteren veride beklentileri karşılanamazken verideki genel görünümde gerilemenin yaşandığı farkediliyor. Son 5 aydır beklentilerin altında kalan sanayi üretimi rakamlarıyla İngiltere’nin büyüme performansında zayıflama görülebilir. Özellikle son dönemlerde Brexit açıklamalarıyla hareketli olan İngiltere cephesinde konu ile ilgili açıklamalar sürüyor. Referanduma son 6 hafta kala Başkan Cameron birlikten ayrılmaları dahilinde ülkenin kalıcı olarak fakirleşeceğini ifade etmişti. Anketlerde Avrupa Birliği’nde kalmak isteyenlerin oranı son dönemlerde yükseliş gösterse de hala başabaş mücadele sürüyor. Büyük oranda bir kararsız kesmin olması referandumdan çıkacak sonucun kestirilmesini zorlaştırıyor.

Yarın yeniden faiz oranı kararını verecek olan İngiltere Merkez Bankası’nın oranda herhangi bir değişim yapması beklenmiyor. Fakat kararın ardından açıklamalarda bulunmasu beklenen Merkez Bankası Başkanı Carney’nin kullanacağı ifadeler bizim için önemli olacak. Carney’nin özellikle Brexit ile ilgili açıklamalarda bulunması piyasalar için önemli olacaktır.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinin bulunduğumuz hafta içerisinde kuvvetli bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kendini 94.00 seviyelerinin üzerine atmaya çalışan endekste yeni günde baskılı bir görünüm hakim. Özellikle düşüş trendine denk gelen 94.00 seviyesinin üzerine gelmemiz hareketliliği sert bir şekilde 95.00’e kadar taşıyabilir. Geri çekilmelerde ise 93.50 seviyesi düşüşün duraksayabileceği önemli seviyeler arasında. Dax’ta ise 10 bin seviyesine yakın hafif satıcılı seyir gün içerisinde fiyatlamalara hakim konumda. 9 bin 800’ün önemli destekler arasında yer aldığı endekste yükselişin hedefi 10 bin 120 ve 10 bin 200 seviyeleri olarak gözüküyor. BİST100’de ise 79 bin 300 seviyesinin altında satış baskısı görülmeye devam edilebilir. 77 bin 500 seviyesi önemli destek konumunda gözükürken 200 günlük ortalama seviyesi olan 76 bin 950 son drece kritik bir göreve sahip.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!