Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

USDTRY11.10.png

USDTRY

Kurda üst üste üçüncü günde yükseliş devam ederken bugün yurtiçindeki en önemli gelişme Rusya ile imzalanan Türk Akımı anlaşmasıydı. Bu anlaşma ile doğalgaz Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmış olacak. Anlaşma neticesinde Rusya ile aramızdaki buzlar erise de Türkiye üzerindeki jeopolitik riskler devam ediyor. Ayrıca Moody’s kararı sonrasındaki kademeli fon çıkışları da kur üzerindeki baskıyı artıyor. Öyle ki ülkelerin risklerinin ölçümünde kullanılan CDS(Credit Default Swap) Primi Türkiye için yüzde 1,5’in üzerinde bir artış göstererek 254 seviyesine çıkmış durumda. Bunların yanında Fed’in Aralık ayında faiz artırımına gideceği beklentilerinin güçlenmeye devam etmesi de kurun yükselişine doping etkisi yapıyor.

Teknik olarak ise yükselişin devamında 3,0880 direncinin aşılması yeni rekorlar görmemize neden olarak 3,10 seviyesinin önünü açabilir. Geri çekilmelerde ise 3,0650 ve 3,0500 destekleri ön plana çıkıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!