Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY11.10.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Musul Krizi Büyüyor
Bu ay içerisinde Musul’a düzenlenecek operasyon ilişkin yapılan açıklamalar sebebiyle Irak-Türkiye arasındaki ilişkiler iyice gerildi. Irak Başbakanı İbadi’nin ‘işgalci Türk askeri Başika’dan çekilsin’ açıklaması üzerine Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan da son derece ağır ifadeler kullandı.
9. Avrasya İslam Şurası’nda açıklamalarda bulunun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye’ye düzenlenecek operasyonlar için Türkiye’nin kimseden izin almaya ihtiyacı olmadığını, nasıl Cerablus ve Rayi operasyonlarını düzenlediysek Musul’a yapılacak operasyona da katılacağımızı söyledi. Başika üssünü kurulurken Irak yönetiminin de bu yönde talebi olduğunu hatırlatan Erdoğan, ‘şimdi Başika’dan çekilin diyor. Türkiye’nin ordusu sizden talimat almaz’ dedi.

Dolar Rallisi Devam Ediyor
Chicago Fed Başkanı Evans gün içerisinde ABD ekonomisine dair kısa bir değerlendirmede bulundu. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde açıklanan istihdam raporundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Evans istihdamda büyümenin iyi ilerlediğine değindi. Aralık ayının faiz artırımı için uygun bir zaman aralığı olduğunu ifade eden Evans doların değer kazanmasının ülke ekonomisine negatif etkisinin var olduğunu sözlerine eklerken faiz artırımı için çekirdek enflasyonda iyileşme görmek istediklerinin de altını çizdi.  Evans’ın Aralık ayı toplantısında oy hakkı bulunmadığını hatırlatalım.
Piyasalarda ise doların kuvvetli görünümü sürüyor. Aralık ayı ihtimallerinin canlı olduğu şu günlerde dolar endeksinde yeni tepeler oluşma evresinde. Özellikle 97.50 seviyesinin üzerinde yeni kapanışlar yukarı yönlü hareketliliği destekleyebilir. Hareketin devamında ise gözler 98.50 seviyesinde olacak

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!