Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD11.01.png

EURUSD

Kur gelecek ABD Başkan Trump’ın yapacağı konuşma öncesinde hafif satıcılı seyrediyor. Trump vaatleri ile yükselen piyasa iyimserliği bu politikalar etrafındaki belirsizliklere biraz açıklık getirilmesini de gerektiriyor. İstihdam piyasasının güçlü duruşu yüzde 1.7 olan çekirdek enflasyon ile FED’in yüzde 2’lik hedefine yaklaşılması ile ABD ekonomisinin yumuşak karnı olarak büyüme kalıyor. Yapılması planlanan kamu harcamalarının, vergi reformlarının enflasyonu yukarı çekmenin yanı sıra yeni yatırımlara dönüşebilmesi ve efektif olarak büyümeye katkı yapması gerekiyor. Tüm bu yukarı yönlü risklere karşın ise korumacı ticaret politikalarından doğabilecek kur ve ticaret savaşı ise aşağı yönlü bir risk olarak bu kazanımları tehdit edebilir. Bugünkü konuşmada bu noktaların bir nebze de olsa netleşmesi önemli.

Kura baktığımızda ise teknik olarak satıcılı seyirde 1.0510 seviyesinin altında 1.0480-1.0450-1.0400 seviyeleri güçlü destekler. Yukarı yönlü harekette ise 1.0550-1.0570-1.0600 seviyeleri görülebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!