Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST10.088.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Rusya’yla sil baştan
Dün Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçak krizinden sonra ilk defa Rusya’da bir araya geldi. Görüşme son derece önemliydi çünkü hem diplomatik ilişkiler hem de ticari ilişkiler uçak hadisesi sonrası durma noktasına gelmişti. Görüşme sonrası verilen mesajlara baktığımızda toplantının son derece olumlu geçtiğini görüyoruz. Putin, ilişkileri 24 Kasım öncesine hatta daha da ileriye taşımak için kararlı olduklarını söylerken, gaz sevkiyatı için Rusya’nın en güvenilir ortak olduğunu, inşaat sektöründeki işbirliğini canlandırmaya hazır olduklarını ifade etti. Görüşme sonrasında Ankara ve Moskova 2016-2019 arasını kapsayan bir ‘orta vadeli program’ üzerinde mutabakata vardı. Mutabakat genel olarak ekonomi, ticaret, enerji, turizm ve beşeri alanlardaki düzenlemeleri kapsarken, Türk Akımı projesi ve Akkuyu Nükleer Santralini kapsayan enerji konusu mutabakatın önemli başlıklarından biriydi.

Cumhurbaşkanı’ndan bankacılık sektörüne sert mesaj
Öte yandan Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Finans sektöründe bazı engellemelerin olduğunda dair bilgiler edindiğini söyleyen Erdoğan, hiçbir bankanın karı azaldığı için kalıcı zarar görmeyeceğini, faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma görülen bankalardan kurallar çerçevesinde hesap sorulacağını bildirdi. Erdoğan, faizlerin düştüğü, kredi imkanlarının genişletildiği bir dönemin hem ülke hem yatırımcı hem de bankalar için yeni dönem olacağını, bu dönemde kredi vermekten çekinen ve uyduruk bahaneler ile kredileri geri çağıran bankaların kendine bir saf belirlemiş olacağını bildirdi. Erdoğan sert mesajlar verdiği bankacılık sektörünün birlik-beraberlik ruhuna uygun adımlar atmasını beklediğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrası, artıda seyreden bankacılık endeksi yönünü aşağı çevirerek yüzde 1.1 düşüş kaydetti. 
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!