Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD10.088.png

GBPUSD

Haftaya satış ağırlıklı bir görüntü ile başlayan parite, dolar endeksindeki gerilemenin de etkisiyle bugün alıcılı bir seyir takip ediyor. İngiltere tarafına baktığımızda Brexit’in kısa vadeli şoku atlatılırken, uzun vadede yaratacağı etkilere dair tahminler yapıldığını görüyoruz. Son olarak JP Morgan İngiltere ekonomisinin yılın 3. çeyreğinde daha da küçüleceği tahmininde bulundu. Banka, yılın 3. çeyreğinde küresel ekonominin Brexit kararı sonrasında yaşadığı dalgalanmanın azalacağını ve dünya ekonomilerinin ortalama yüzde 2,5 oranında büyüyeceğini öngörüyor. Banka, İngiliz ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 0,5 oranında küçülmesini, fakat yılın son çeyreğinde yüzde 0,5 oranında büyüyerek yılı artıda kapatmasını bekliyor.

Teknik olarak ise 1.3100 direncini test eden paritede gevşeme yaşanıyor. 1.3030 desteği kırılırsa 1.3000 ve 1.2960 seviyelerine kadar hareket devam edebilir. Yükseliş için ise öncelikle 1.3100’nin aşılması gerekiyor. Hareketlilik buranın üzerinde devam ederse 1.3140 ve 1.3170 gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!