Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD10.066.png

GBPUSD

Paritede Brexit referandumuyla birlikte ortaya çıkan baskılar devam ediyor. Referandum tarihi yaklaştıkça baskılar da aynı oranda artmakta. Son anketlere baktığımızda, AB üyeliğinden çıkalım oranının yüzde 45’lere yükseldiğini görmekteyiz. Diğer yandan yetkililerden gelen mesajlar ise, İngiltere ekonomisinin Brexit ile kaosa sürüklenebileceği yönünde. Sterlin ise, tüm baskıları, FED faiz artırımından uzaklaşsa bile hissediyor. Ayrıca paritenin son 1 aydaki volatilitesi tavan seviyelere ulaştı. UK 100 tarafında ise, satışlar yüzde 2’nin üzerinde. Baskının yeni yeni endeks tarafına da sıçradığını görüyoruz. 23 Haziran’a kadar Sterlin ve İngiltere ekonomisine dair spekülasyonlar had safhada olurken, yatırım tahminlerinin zorlaştığını görmekteyiz. Ancak yükselişler referandum sonuçlana kadar satış fırsatı yaratıyor.

1.4320 teknik desteğini takip etmekte fayda var. Kırılması ile satışlar oldukça hızlanabilir. Bu destek kırılırsa hızlı satışlarla birlikte 1.4100’lere uzun soluklu bir yolculuk başlayabilir. Kısa vadede ise, 1.4300 ve 1.4275 takip edilebilir. Toparlanmalar için, 1.4450 geçilmekte zorunda. 4 saatlikte 50 günlük ortalama 200’ü üstten kesti. Satış baskısı teknik olarak da hissedilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!