Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT.10.02.png

BRENT PETROL

Haftanın son işlem günü alıcılı seyrin hakimiyeti ile devam ediyor. Bugün Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporu takip edildi. Raporda, OPEC’in üretim anlaşmasına rekor seviyede katılımın olduğu belirtildi. Suudi Arabistan, Katar ve Angola’nın söz verdikleri seviyeden daha yüksek bir kesintiye gittiği, Irak’ın belirttiği taahhüdün yüzde 53’ünü, Venezuela’nın ise yüzde 18’ini gerçekleştirdiği bildirildi. OPEC’in Ocak ayında 1 milyon varil, OPEC dışı ülkelerin ise 500 bin varil azaltarak küresel petrol arzının toplamda 1.5 milyon varil azaldığı açıklandı. Ajans ayrıca, 2017 yılında global petrol talebinin günlük 1.4 milyon varil artacağını öngörüyor.

Teknik olarak ise 56 dolar direncini aşan Brent petrolde yükseliş devam ediyor. 56.75 seviyesi aşılırsa 57.00 ve 57.30 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 56.50 desteği kırılırsa tekrardan 56 dolara doğru gevşeme görebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!