Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD10.11.png

EURUSD

ABD’de Trump’ın başkan seçilmesinin ardından piyasalarda iyileşme varlıkları seçim öncesi fiyat seviyelerine döndürdü. Seçim öncesinde Fed vadelilere göre yüzde 50’lere kadar düşen Aralık ayı faiz artırım ihtimali şimdi yeniden yüzde 70’in üstüne çıktı. Başkanlık belirsizliğinin ortadan kalkması yanında Trump’ın mali politikası ile ilgili beklentiler de kurda satış baskısını artıran unsurlardan. Trump yönetimi mali politikaları destekleyecek kongre ve senatoda da cumhuriyetçi çoğunluğa sahip olacak. Hem Clinton hem Obama seçim sonrası konuşmalarında Trump liderliğine bir şans verilmesi gerektiği ve desteklenmesi gerektiğini savunuyorlar. Ancak Trump başarısı Avrupa açısından farklı bir risk unsuru da barındırıyor. Giderek artan korumacı ve popülist siyasi trendin diğer ülkelerde de Brexit benzeri senaryolar ortaya çıkarıyor. Bugünün gündemde ise  Başkan Obama ve Trump’ın beyaz Saray’da yapacağı görüşme var. Görüşme dolar tarafındaki pozitif havayı devam ettirebilir.

Teknik anlamda baktığımızda ise kurda 1.0900 seviyesine yakın takip sürüyor. Bu seviyenin altında gelecek kapanışlar satıcılı seyri hızlandırabilir. Bu durumda 1.0850 görülebilir. Sonrasında ise 1.0830 -1.0800 seviyeleri takip edilebilir. Toparlanmalarda ise 1.0890 sebviyesinin üstünde 1.0950 seviyesi gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!