Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT10.01.png

BRENT PETROL

Dünkü sert satış hareketinin ardından petrol fiyatlarında yatay görünümün hakim olduğu bir gün geçiriyoruz. Piyasada yapılan anlaşmaya olan güvenin azalması sebebiyle OPEC Genel Sekreteri Barkindo, Cuma günü Abu Dabi’de 7 OPEC üyesi ile toplantı gerçekleştirileceğini duyurdu. Toplantıya Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, BAE, Umman, Cezayir ve Irak’ın katılması bekleniyor.  Öte yandan geçen hafta petrol üretimini 210 bin varil azaltmak için harekete geçtiklerini duyuran Irak Petrol Bakanı, yapılan düzenleme gereği üretimi 160 bin varil indirdiklerini ve önümüzdeki günlerde bu rakamı 210 bin varile çıkarmayı planladıklarını belirtti. Rusya’da ise Enerji Bakanlığı yetkilisi, ülkedeki petrol şirketlerinin üretimlerini azaltmaya başladıklarını bildirdi. Yapılan anlaşma gereği Rusya’nın verdiği taahhüt günlük üretimini 300 bin varil azaltma yönündeydi.

Teknik olarak ise 55.00-54.75 aralığının altına geçilmesi durumunda Brent petrolde satış baskısı tekrar hacmini artırabilir. 54.30 ve 54.00 aşağıdaki önemli destekler. Yükseliş içinse öncelikler 56 doların üzerinde kapanışlar görmemiz gerekiyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!