Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD01.099.png

GBPUSD

Brexit’in negatif etkisini en net olarak İngiltere PMI rakamlarında takip etmiştik. Ülkenin inşaat, imalat ve hizmet PMI rakamları referandum sonrası 50 daralma bölgesinin altına sert bir düşüş gerçekleştirmişti. Bugün açıklanan imalat PMI’a baktığımızda ise 49.0’lık piyasa beklentisinin üzerinde 53.3 olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Verideki bu olumlu değişimi diğer PMI rakamlarında da görebiliriz. Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili ikinci bir referandum yapılmayacağını, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalmak için ikinci bir yol aramadığını ifade etti.

Teknik olarak ise PMI verisi sonrası parite 1.3200’nin üzerine yerleşti. 1.3275’in üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 1.3300 ve 1.3350 seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 1.3230 desteği kılırsa düşüş, 1.3200’ye kadar devam edebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!