Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BRENT01.066.png

BRENT PETROL

OPEC toplantısına bir gün kala petrol fiyatlarında satış hareketlerinin hızlandığını görüyoruz. Gün boyu toplantıya dair yapılan açıklamaları takip ettik. Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı petrol piyasasının OPEC stratejisine paralel olarak toparlanmaya devam ettiğini söyledi. İran Petrol Bakanı’ndan da olumlu bir açıklama geldi. İranlı Bakan, petrol piyasasına istikrar kazandıracak her planı desteklediğini söyledi. Venezuela Petrol Bakanı ise Venezuela’nın üretimini bu yıl düşürmeyi planlamadıklarını belirtti. Katar Enerji Bakanı ise petrol piyasalarının yeniden dengelenme yolunda olduğunu, Körfez ülkelerinin piyasada istikrar için koordineli adımlar atılmasını istediklerini ifade etti. Genel olarak açıklamalar olumlu fakat piyasalarda toplantıdan üretim kotasıyla ilgili herhangi bir karar çıkma beklentisi bulunmuyor. Suudi Arabistan tarafından herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çeken bir diğer önemli gelişme. Suudi Arabistan’ın yarınki toplantıda takınacağı tavır, toplantının sonucu açısında belirleyici olacaktır.

Teknik olarak ise sert düşen Brent petrolde 48.70 şu an için önemli destek konumunda. Aşağı yönlü geçilirse önce 48.45, sonrasında ise 48.10 görülebilir. Yükselişlerde ise 49.00’un üzerinde kalıcılık sağlanırsa 49.30 ve 49.60 seviyeleri takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!