Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSD.01.02.png

EURUSD

Almanya imalat PMI endeksi 56.4 ile beklentilerin biraz altında gerçekleşti. Euro bölgesi Ocak ayı PMI verisi ise 55.2 ile sektördeki genişlemenin hızlandığına işaret ediyor. Kurda ise Trump yönetiminin açıklamalarının yankıları devam ediyor. Trump’ın ticaret danışmanı Navarro’nun Almanya’yı kur manipülasyonu ile suçlamasıyla başlayan yukarı yönlü baskı sürüyor. Çin ve Almanya sonrasında Trump yönetimi Japonya hükümetini de kur manipülasyonu ile suçladı. Bugün ise piyasanın odağı Trump’tan FOMC toplantısı ve ISM PMI verilerine kaymış durumda. FED’den yeni bir hamle beklenmiyor ancak açıklama metnindeki değişiklikler ve Mart ayı ile ilgili sinyaller önemli olacaktır. Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesinde öncü olarak düşünülen ADP verisine göre Ocak ayında tarım dışı istihdama beklentilerin oldukça üstünde 264 bin kişi katıldı.

Kur ise 1.0800 direncine yakın seyrediyor. Bu seviyenin üstünde 1.0820-1.0870 kuvvetli direnç seviyeleri. Satıcılı seyirde ise 1.0770-1.0740-1.0700 seviyeleri düşüşe destek olabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!