Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD01.12.png

ALTIN

Altın fiyatlarında geri çekilme üst üste üçüncü gününde de devam ediyor. Yaşanan bu geri çekilmeyle birlikte son 10 ayın en düşük seviyesine kadar gerileyen değerli metalde, ABD ekonomisinden gelen olumlu sinyaller satış baskısına neden olan en önemli unsur durumunda. Diğer taraftan güvenli liman niteliğindeki bir diğer önemli varlık olan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde azalan talep ile birlikte yükseliş devam ediyor. Yaşanan gelişmelerle birlikte altın fiyatlarında satış baskısı bir süre daha devam edebilir.

Teknik olarak baktığımızda gün içerisinde de test edilen 1162 dolar desteğinin aşılması durumunda 1147 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme görebiliriz. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1200 doların üzerinde kalıcılık sağlanmadığı sürece güçlü bir alış trendinden söz etmek pek mümkün görünmüyor. Ara direnç olarak ise 1176 ve 1189 seviyeleri takip edilmeli.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!