Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXY01.11.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Japonya MB Para Politikasında Değişime Gitmedi
Bu sabah tamamlanan para politikası toplantısı sonrası Japonya MB, para politikasında değişime gitmeme kararı alırken, 2017 mali yılında ulaşılması beklenen enflasyon hedefi 2018 mali yılına ötelendi. Karar sonrası açıklamalarda bulunan Banka Başkanı Kuroda,  enflasyon hedefini tutturma zamanlamasının daha ileri bir tarihe alınmasına rağmen ilave parasal genişleme önlemi almadıklarını bildirdi. Genişlemeci politikanın hükümet hamlelerini desteklemeye yardımcı olacağını belirten Kuroda, Japon ekonomisinin ılımlı şekilde toparlandığını, çekirdek enflasyondaki bir miktar azalışa rağmen manşet enflasyon trendinin iyileşmesini beklediğini belirtti. Başkan ayrıca, eksi faizlerin veya parasal genişlemenin sınırlarına gelinmediğini, politika etkilerinin bir sonraki toplantıda değerlendirmeye alınacağını açıkladı.

Bankalar Faiz İndirimlerine Devam Ediyor
TCMB’nin seri faiz indirimleri ve hükümetin de faizlerin düşmesi konusunda sert sözler ile uyardığı bankacılık sektöründe faiz indirimleri devam ediyor. Dün İş bankası ve Akbank’ın yaptığı faiz indirimlerine bugün, Yapı Kredi ve Vakıfbank da katıldı. Ayrıca Ağustos ayında konut kredisinde ilk indirime giden banka olan TEB’den konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde bir indirim daha geldi. Hükümet geçtiğimiz dönemlerde bankalara faiz indirimi çağrılarında bulunmuştu. Bugün ise Başbakan Binali Yıldırım saat 18:00’de banka yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantının ise ana gündem maddesini faizler oluşturuyor. İş Bankası’ndan gelen kredi faizi indirimlerinin ardından açıklamalarda bulunan Genel Müdür Adnan Bali’de Türkiye’nin büyüme hedeflerine ulaşabilmesi için yüzde 15’lik bir kredi büyümesinin gerekliliğine değinmişti. Son zamanlarda yavaşlayan kredi büyüme hızı yapılan düzenlemeler ile yeniden canlanabilir. Bu canlanma ise ekonomik aktiviteyi hızlandıracaktır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!