Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

GBPUSD01.11.png

GBPUSD

İngiltere MB Bankası Başkanı Carney görevini 2019 Haziran ayına kadar devam ettireceğini açıkladı. İngiltere Başbakanı May, dün Carney’nin 2021 senesinin sonuna kadar görevinde kalmasını istediğini söyleyerek desteğini gösterirken Carney 2018 sonrası görev süresini uzatarak en azından Brexit müzakerelerinde Banka’nın başında olmayı tercih etti. Bugün İngiltere’den Ekim ayı imalat PMI verisini açıklandı. Eylül ayında 55.5 ile son iki senenin zirvesini görmüştük. Ekim ayında PMI verisi 54.3 ile beklentilerin bir miktar altında kalsa da imalat sektörünün güçlü büyümeyi devam ettirdiğini görüyoruz. ABD tarafında ise açıklanacak olan ISM imalat PMI verisi kurda hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak ise kurda hareket 1.22 seviyesinin üstünde kararsız duruşunu sürdürüyor. Her ne kadar veriler iyi gelse de Banka toplantıları ve yoğun gündem ile beraber kurda aşağı yönlü duyarlılık devam ediyor. 1.22 seviyesinin üstünde 1.2280 -1.2330 önemli direnç seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. 1.22 seviyesinin altına sarkması halinde ise 1.2150 – 1.2080 seviyeleri destek olarak çalışabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!