Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

XAUUSD01.11.png

ALTIN

ABD başkanlık seçimine yönelik artan belirsizlikler doların değer kaybetmesine neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde 99 seviyesine kadar dayanan dolar endeksi, son günlerde yaşanan gelişmeler ile birlikte 98 seviyesinin altına kadar gerilemiş durumda. Dolarda yaşanan bu geri çekilme şu anda altın fiyatlarındaki yükselişe destek olan en önemli unsur durumunda. Ancak yarın gerçekleşecek olan Fed toplantısındaki söylemlere bağlı olarak değerli metalde yön değişebilir.

Teknik olarak 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyreden altın fiyatlarında kısa vadeli hedef olarak 1296 dolar denemesi görebiliriz. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 1303 dolar direnci oldukça kritik olacaktır. Geri çekilme hareketinde ise 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1275 dolar seviyesi ilk destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu destek seviyesinin aşılması halinde ise 1270 dolar seviyesi takip edilebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!