Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST090302016.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemdekiler
Sakin bir başlangıç yaptığımız haftada piyasaların gözü kulağı Draghi’de. Yeni yıldan itibaren açıklamalarında enflasyon görünümüne bağlı olarak önümüzdeki dönem para politikasını belirleyeceklerini piyasaya ileten Draghi’nin karar anı yaklaşıyor. Piyasa beklentilerinin mevduat faiz oranlarında indirime gidileceği şeklinde gerçekleşirken miktar olarak ise 10 puanlık bir indirim yapılması bekleniyor. Piyasa beklentilerinin keskin olduğu toplantıda karar ile birlikte seyir karmaşıklaşabilir. Bankanın ek parasal genişlemeye giderek piyasaları desteklemesi halinde Euro’daki değer kayıpları hızlanabilir. Karar yarın 14:45’te açıklanacak. Kararın ardından yapılacak basın toplantısında da hareketlilik devam edebilir.

Yeni yıla Brexit korkusu ile başlangıç yapan piyasalarda gün İngiltere’de açıklamalar devam ediyor. Carney son olarak çıkışın gerçekleşmesi halinde bazı finansal kurumların merkezlerinin başka Avrupa şehirlerine taşıyabileceklerini ifade ederken direk yabancı yatırımlarda azalış olabileceği kaygısını piyasalara iletti. Finans alanı dışında araç üretimi yapan firmaların da ülke içerisindeki yatırımlarını yavaşalatabileceği ve çıkışın ülkeye yabancı yatırımlar açısından ilk etapta olumsuz yanısyabileceği söylenebilir. Gün içerisinde İngiltere’den imalat üretimi yüzde 0.7’lik artış gsöterirken sanayi üretiminde ise beklentilerin altında kalındı. Önümüzdeki dönemde de İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkışının fiyatlanmaya devam edebileceği günlerde gelecek olan açıklamalar İngiliz Sterlin’de hareketliliği artıracaktır.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde yükseliş hareketi 97.00 seviyelerinin de üzerine geldi. Yeni güne olumlu bir başlangıç yapan endeks ile birlikte hareketlilik yeniden 98.00 seviyesine doğru seyrediyor. Geri çekilmelerde ise 97.00 ardından da 96.50 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Dax’ta ise yükseliş hareketi yeniden kendini gösterdi. 9 bin 800 seviyelerinde seyreden endekste 9 bin 920 seviyesi hedeflerimiz arasında. Geri çekilmelerde ise hareketlilik kısa vadeli yükseliş trendinden destek bulabilir. Bu aralık ise 9 bin 700 ve 9 bin 600 seviyeleri olarak gözüküyor. BİST100’de ise alıcılı seyir devam ediyor. Endekste yükseliş hareketinin hedefi ise 80 bin olarak gözüküyor. 
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!