Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily09101.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Tutanaklarda öne çıkanlar
Dün son FOMC toplantısı tutanakları takip edildi. Tutanaklarda geçtiğimiz dönem açıklamalarından çok farklı metinler takip edilmedi. Önceki toplantıda faiz artırımının yapılmamasının enflasyon görünümünden emin olunmadığı ifadesi yer alırken, üyeler yakın vadede enflasyonda aşağı yönlü baskıların devam edebileceğinden bahsetti. Üyelerden 4’ü 2015 yılı içerisinde faizlerde artırıma gidilmemesi yönünde fikirlerini belirtirken, 1 üye oyunu negatif faizden yana kullandı. Bu üyenin Minneapolis FED Başkanı Kocherlakota olduğu aşikar. Ekonomik koşulların iyileşmeye devam ettiği ifade edilirken, FED’in uzun vadeli hedeflerine yaklaştığı veya ulaştığı açıklamalarda vurgulandı.

Draghi parasal genişlemeyi değerlendirdi
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi bugün para politikasına dair açıklamalarda bulundu.  Draghi varlık alımlarına yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşılana kadar devam edilebileceğini ifade etti. Eylül 2016’ya kadar varlık alımlarına devam etme niteliğinde olduklarını söyleyen Draghi, gerektiğinde bu sürenin uzatılabileceğini belirtti. Draghi’nin açıklamalarına bakılacak olursa hedeflere ulaşılana dek parasal genişleme devam edecek.

Endekslerde görünüm
Tutanaklar dolar endeksine yaramadı. Açıklamalar ile birlikte geri çekilen dolar endeksi yükseliş trendinin üzerinde seyrediyor. 9400 seviyesinin destek olarak çalışabileceği endekste, bu seviye aynı zamanda 200 günlük üssel ortalama seviyesine denk geliyor. Endekste görülebilecek yükseliş hareketiyle takip edeceğimiz seviye ise 9500 ve 9600. Bu seviyelerin üzerinde kalınması endekste toparlanmayı hızlandırabilir. 9500 seviyesinin üzerine gelinmesi EURUSD’da hareketliliği 1.13 desteğine çekebilir. Dax’ta ise 10000 seviyesinin üzerine gelindi. Son iki gündür bu seviyeyi zorlayan endeks eğer 10000’in üzerinde kalabilirse endekste 10350 seviyesi test edilebilir. Yükselişin devamında ise 10500 seviyesi yer alıyor. Endekste yükseliş hareketinin hacmini yitirmesi halinde takip edeceğimiz en önemli seviye hala 10000. Yurtiçinde ise hafif alıcılı seyir sürüyor. BIST100’de 79 bin 500 seviyesi yükseliş hareketinin devamında test edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!