Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily0709.png

Bugün Ne Oldu ?

Gün İçi Hareket
Genel olarak haftaya baktığımızda sakin bir giriş yaptık diyebiliriz. Ancak paritelerde oynaklık özellikle TL bacaklılarda yüksek. Yurtiçi gelişmelerin yaşattığı fiyatlamaların yanı sıra, ülke bazında yaşanan talihsiz ve üzücü gelişmeler TL üzerindeki baskıyı artırmış durumda. MB’nın 150 bazlık zorunlu karşılıklarda yaptığı indirim, piyasadan net bir tepki görmedi. Ayrıca reel efektif kurda da değer kayıpları devam ediyor. Açıkçası yurtiçi kurlar için fiyatlamalar bu hafta için daha siyasi olacağa benziyor. Bugün genel itibariyle ABD piyasalarının kapalı olması ise, diğer gelişmiş ülke paralarında volatilitenin düşük kalmasına neden oluyor.

Endeslerde görüntü
DAX30’a baktığımızda endeksin Euro’daki değer kayıplarıyla beraber yukarı yaptığını ve kendini yeniden 10000’in üzerine attığını görüyoruz. Ancak endeksler ve hisse senedi piyasasında Çin’in hamlelerinin etkisi, endekslerin olumlu görüntüsünü sınırlı bırakıyor. Dow-S&P-NASDAQ gibi borsalar bugün 20.00’da kapanacak. Görüntü ise benzer nitelikte. S&P 500 için 1975 direncinin aşılması önemli duruyor. DOW’da ise, 16290 ve 16550 dirençleri önemli. Dolar endeksi ise, kanal direncine takılıyor ve 96.30’ların üzerinde kapanışlar gerçekleştiremiyor. Dolar’ın daha güçlü bir performans gösterebilmesi için bu seviyenin üzerindeki kapanışları takip edebiliriz. Yükseliş kanalına giriş tekrardan mümkün duruyor. BİST tarafında ise, 72.000 kırılırsa 71.400 altında da 70.800 takip edilebilir. Yukarıda ise, 72.450-73.000 hedeflenebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!