Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH4070404.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gündemdekiler
Geride kalan günde Mart ayı FOMC toplantısına dair tutanakları takip ettik. Açıklamalarda toplantıya kıyasla büyük bir değişim yoktu. Küresel risklere değinen üyeler enflasyon görünümünden de emin olmadıklarını ifade ettiler. Açıklamalarda tarihlere değil verilere odaklanılmasını gerektiğini vurgulayan üyeler her toplantının faiz artışının değerlendirilebileceği görüşmeler olduğunu belirttiler. Bir sonraki adım için ihtiyatlı olunması gerektiğini düşünen üyeler global ekonomiler ve enflasyon görünümü müsade etmedikçe artırıma gitme düşüncesinde değiller. Özellikle petrol fiyatlarında 50 dolara yakın seyrin yakalanmasının enflasyona destek olabileceği piyasalarca biliniyor. Son toplantıda konuya değinen yellen hızlı bir artış yerine fiyatların kararlı hale gelmesinin enflasyondaki kararlı yükselişi destekleyeceğinden bahsetmişti. Özellikle 17 Nisan’da yapılacak OPEC ve OPEC dışı ülkelerin gerçekleşitreceği toplantı piyasaların odağında olacak. Toplantının ardından varılacak karar bir şekilde petroldeki yükselişi kalıcı olarak desteklerse Fed’in Haziran ayı toplantısına daha rahat girebileceğini söyleyebiliriz.

Gün içerisinde Avrupa’dan birçok açıklama takip ettik. ECB Başkan Yardımcısı Constancio bankanın üzerine düşeni yapmaktan çekinmeyeceğini belirterek önümüzdeki dönemlerde gelebilecek hamlelerin kapısını araladı. Bugün açıklanan tutanaklarda ise  bazı üyelerin Mart ayından sonra da faiz inidirimini düşünebileceklerini ifade ettiler. 2016 yılının kolay olmayacağını ve küresel belirsizliklerin sürdüğünü ifade eden ECB Başkanı Draghi’de son yapılan genişlemeci hamlelerin ardından enflasyondaki baskıya da değindi.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde gün içerisinde toparlanma eğilimi görülürken 94.00 seviyesinden gelen yükseliş hareketi kendini 95.00 seviyelerinin üzerine atmaya çalışıyor. Eğer bu gelişme sağlanırsa yükseliş öncelikle 95.60 seviyesine kadar devam etmek isteyecektir. Geri çekilmelerde ise 94.20 ve 94.00 aralığı bizler için hayli kritik gözüküyor. Dax’ta ise 9 bin 500 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyoruz. 9 bin 750 yükseliş hareketinin hedefi olarak karşımıza çıkarken 9 bin 350 düşüşe yeniden destek olmaya hazır.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!