Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH4060404.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gözler FOMC tutanaklarında
Geride kalan haftada piyasaların tümüyle odaklandığı ABD verilerinin ardından bugün gözler yeniden ABD’ye çevrildi. Geride kalan hafta açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Yellen Mart ayı toplantısına benzer şekilde sakin bir tonda konuşmuş ve bankanın önümüzdeki dönemde de sakin kalmaya devam edeceği algısını piyasalara sunmuştu. Hala daha küresel risklerin varlığından bahseden Yellen’ın ardından tarım dışı istihdam ve ortalama saatlik kazançlar verisi dolar endeksine biraz olsun nefes aldırmıştı. FOMC toplantısının ardından dolar endeksinde görülen satış baskısının son bulduğu seviyelere yakın seyrettiğimiz gün içerisinde toplantı tutanakları volatiliteyi artıracaktır. Tutanaklarda son FOMC’ye benzer açıklamaların bulunması dolar endeksinde gün içi görülen yükselişin geri verilmesini sağlayabilir. Küresel risklerin yanında enflasyon görünümden şikayetçi olan üyelerin farklı bir konuyu daha ön plana çıkarmaları aynı şekilde piyasalardaki dolar değer kaybını tetikleyebilir.

Endekslerde son durum
Dolar endeksi gün içerisinde hafif  toparlanma eğilimindeydi. 94.20 seviyelerinden destek bulan yükseliş düşüş trendine takılırken geri çekilmeler yeniden 94.20 ve 94.00 aralığından destek bulabilir. Tutanakların son derece etkili olacağı endekste sert hareketliliğe kendimiz alıştırmalıyız. 94.20 seviyesinin geçilmesi endeksteki düşüşü 93.90 ardından da 93.50 desteğine kadar getirebilir. Yükselişlerde ise düşüş trendinin kırılmasıyla hacim kazanacak yükseliş ilk olarak 95.00 ardından da 95.60’a erişmek isteyecektir. Dax’ta ise geride kalan günde yaşanan düşüşün ardından toparlanma eğilimi açıkca görülüyor. 9 bin 500 seviyesini destek edinen endekste yükselişin devam edebilmesi için 9 bin 620’nin geçilmesi gerekiyor. Yükselişin devamında ise 9 bin 750 seviyesi yeniden test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 9 bn 500 altında 9 bin 400 seviyesi yeniden dönüş gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!