Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

05022016bist.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Piyasaların gözü ABD verilerindeydi
Merakla beklenen ABD istihdam verileri açıklandı. Tarım dışı istihdam rakamlarında beklentilerin altında 151K olarak açıklanan veri de görünüm olumsuzdu. Bir önceki dönem verisine de gelen aşağı yönlü revize dikkatleri çekti. İşsizlik oranında ise yüzde 5 rekor seviyelerinden düşüş görülürken rakam 2008 yılından bu yana görülen en düşük orana işaret ediyor. Ortalama saatlik kazançlar piyasaların dikkat ettiği verilerin başında geliyordu ve geçtiğimiz dönem beklentileri aşan tarım dışı istihdam rakamlarına rağmen ortalama saatlik kazançlarda değişim yaşanmaması doların değer kazanımlarını sınırlandırmıştı. Bu ay veri yüzde 0.5 artış göstererek beklentilerin hayli üzerinde kaydedildi. Enflasyona yapabileceği katkı nedeniyle piyasaların odağında olan rakam ile birlikte dolar endeksi de toparlanma eğilimine girdi.

Endekslerde son durum
Dolar endeksi açıklanan istihdam verileriyle destek bulurken hareketlilik 96.00 seviyelerinden toparlanma eğiliminde. 97.00 seviyesinin üzerine çıkmak isteyen endekste yükseliş hareketinin devamında 97.60 hedef olarak belirlenebilir. Geri çekilmelerde ise 96.20 hayli kritik gözüküyor. Dax’ta ise baskı devam ediyor. Endekste 9 bin 750 seviyelerinin çok önemli olduğunu söylemeliyiz. Bu seviyenin uzağında kalındıkça hareketlilik baskıyı hissetmeye devam edebilir. 9 bin 300 seviyenin ardından hareketlilikte 9 bin 200 destek olarak çalışmaya adaylar. Yükselişten bahsedebilmemiz içinse endeksin yeniden 9 bin 500 seviyelerinin üzerine çıkmamız gerekiyor. Yurtiçinde ise hafif satıcılı seyir hakim. BİST100’de baskının artması 74 bin 200 desteğine gerilememizi sağlayabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!