Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DAX30H4040333.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gün içi gelişmeler
Haftanın en önemli verilerinden biri olan ABD istihdam rakamları gün içerisinde açıklandı. Bu kez tarım dışı istihdam rakamlarında beklentilerin hayli üzerinde bir gelirken, veri 242 K olarak açıklandı. Önceki ay verisinde ise yukarı yönlü gelen revize ise rakamlardaki iyi tabloyu destekledi.  Fed’in özellikle takip ettiği verilerde biri olan ortalama saatlik kazaçlardaki gerileme ise şaşırtıcıydı. Verinin ardından görünüm karmaşık bir hal aldı. Geçtiğimiz dönemde dolara destek olan veri bu kez rüzgarı tersine döndürdü. Verilerin ardından dolarda değer kazanımları artsa da ilerleyen dakikalarda dolar kazançlarını geri verdi. İşsizlik oranlarında ise yüzde 4.9’luk görünüm değişmezken rekor seviyelerde bulunan işsizlik oranı rakamlarında iyi görünüm korunuyor.  Genel olarak istihdam rakamları Fed’i memnun edecek seviyede olsa da saatlik kazançlardaki kararsız seyir görünümü belirsizleştiriyor.

Endekslerde son durum
Haftanın başlangıcından itibaren güçlü duruşunu koruyan dolar endeksinde dün yükseliş hareketinin hacmini yitirdiğine şahit olmuştuk. 98.00 seviyelerinden gevşeyen endekste 97.00 seviyesinden toparlanma geldi. 97.50’nin üzerine çıkmaya çalışan endekste yükseliş hareketinin hedefi yeniden 98.00 seviyesi olarak gözüküyor. Geri çekilmelerde ise 97.20 ve 97.00 aralığı bizler için kritik bir önem taşıyor. Haftaya iyi bir başlangıç yapan endekslerden biri de Dax. Endekste yükseliş hareketi son derece kuvvetli bir şekilde devam ederken 9 bin 800 seviyelerinde görünüm biraz daha yataya dönme eğiliminde. Endeksin bulunduğu seviyelerin kritik olduğu açık ve hareketlilik yeniden yukarıya doğru devam ederse endekse tekrardan 10 bin seviyesine geleceğiz. Görülebilecek yükseliş hareketinin hedefi ise 10 bin 100 seviyesi olarak gözüküyor. Geri çekilmelerde ise 200 periyotluk ortalama seviyesi olan 9 bin 700 seviyesi endekse destek olabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!