Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH404123.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Merakla beklenen ABD verileri açıklandı
Piyasaların uzun süredir beklediği faiz artırımına başlangıç için son derece önem taşıyan ABD istihdam verileri açıklandı. Kasım ayında 211K ile beklentilerin hafif üzerinde açıklanan tarım dışı istihdam verisinde önceki döneme gelen yukarı yönlü revize dikkatleri çekti. Ortalama saatlik kazançlarda ise yüzde 0.2’lik artış beklentiler ile paralel olarak açıklandı. Geçtiğimiz dönem şok şekilde yüzde 0.4 açıklanan veri, dolardaki değer kazanımlarının sınırlı kalmasına neden oldu. İşsizlik oranında ise yüzde 5’lik seviye korundu. İhracat rakamlarında ise son 3 yılın en düşük rakamlarına gelinmesi ticaret dengesindeki görünümü bozdu. FED kurmayları gelen verilerden memnun kalacak gibi görünen bir tablo karşımızda. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Yellen istihdam görünümünden duyduğu memnuniyeti ve ilerleyen dönemde de bu ılımlı seyrin sürebileceğini belirtmişti. Aynı zamanda verilerin beklentiler ile uyumlu olduğunu ifade eden Yellen Aralık ayı kapılarını aralamıştı.

Endekslerde görünüm
Dolar endeksindeki dünkü yıkımın ardından hayat belirtileri görülüyor. 97.50 seviyesinden alınan destekle birlikte tekrardan toparlanma evresine giren endeks 98.25 seviyesinin aşmakta zorlanıyor. Dolar endeksindeki yukarı yönlü hareketlilikten emin olunabilmesi için 98.25’in geçilmesi gerekiyor. Bu seviyenin altındaki baskının hedefi ise tekrardan 97.50 olacak. Draghi’nin dünkü açıklamaları ile birlikte satış baskısını ağır şekilde hisseden Dax’ta tekrardan 11 bin seviyesinin altına geriledik. 10 bin 650 seviyesinin kuvvetli gözüktüğü endekste buradan tekrar bir toparlanma hareketini görebiliriz. Yukarıda ise düşüş trendi seviyesi olan 10 bin 850 seviyesi yer alıyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!