Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

EURUSDH431123.png

EURUSD

Geride kalan yıla göz atmak gerekirse paritede ECB’nin yapmış olduğu parasal genişleme hamlesi ve FED’in yapacağı faiz artırımının fiyatlandığını söyleyebiliriz. Ekonomik canlılığı euronun değerini azaltarak sağlamaya çalışan Avrupa’nın yanısıra ABD’nin faiz oranlarında normalleşme sürecine başlangıç yapması paritedeki yönün aşağıya doğru ivmelenmesini sağladı.

Yılın son işlem gününde ise paritedeki satış baskısının sürdüğünü söyleyebiliriz. Dolar endeksindeki toparlanma ile birlikte 1.0900 seviyelerini aşan paritede 1.0880 desteğine yakınız. Paritedeki baskının devam etmesi durumunda 1.0860 seviyesi takip edilebilir. Yükselişin hacmini artırabilmesi içinse 1.0900’un tekrardan üzerinde kalmalıyız.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!