Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily30091.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün öne çıkanları
Avrupa’da enflasyon rakamları beklentileri karşılayamadı. Gün içerisinde açıklanan yıllık veriye göre Avrupa Bölgesi enflasyonu yüzde 0.1 geriledi. İşsizlik oranlarında da yüzde 11 seviyesine tekrardan gelen Avrupa’da işler yolunda gitmiyor. Enflasyon açısından değerlendirildiğinde bu görünüm aslında şaşırıtıcı değil çünkü son yapılan Merkez Bankası toplantısında enflasyon beklentileri aşağı yönlü revize edildi. Başkan Draghi’de yıl içerisinde enflasyonun yüzde 0 seviyelerinde seyredebileceğini defalarca ifade etmişti. Dün İspanya ve Almanya enflasyon rakamlarının ardından bölge enflasyonunda beklentilerin hafif altında kalması öngörülebilir bir gelişmeydi.
ABD’den ise tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olarak anılan özel sektör tarım dışı verisi açıklandı. ADP’de beklentilerin üzerinde görünüm yakalandı. Gözler ise Cuma günü açıklanacak olan tarım dışına çevrildi. Açıklanacak veride 200 bin kişinin üzerinde bir verinin açıklanması piyasa tarafından olumlu olarak algılanabilir.

Endekslerde görünüm
Dolar endeksinde sakin seyir sürüyor. Faiz artırımı hakkında yapılan olumlu açıklamaların ardından  9600 seviyesinin üzerine çıkan endeks bu seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Önündeki yeni engel ise 144 günlük ortalama seviyesi olan 9630. Bu seviyenin üzerinde kalmakta zorlanan endekste yükselişin ivme kazanması endeksi 9700 seviyesine taşıyabilir. Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine kadar sakin seyrini koruyabilecek olan endekste haftanın son işlem günü hareketli geçebilir. Satış baskısının hacim kazanması durumunda da 200 günlük ortalama seviyesi olan 9540 seviyesi takip edilebilir. Dax ise güne gapli açılış yaparak gözünü yükseklere dikti. 9700 seviyesinin test edip geri çekilen endekste açılışın yapıldığı seviye olan 9600 destek olarak çalışabilir. Yükselişin sürmesi halinde ise 9870 seviyesi kritik gözüküyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!