Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

usdjpyh430062015.png

USDJPY

Yunanistan süreci Japonya’nın gündeminde yer almaya devam ediyor. Önemli bir ticaret ortağı konumundaki Yunanistan’ın uzlaşma sürecinden uzaklaşması, Japon endekslerinde sert satışlara destek oldu. Yen’deki değer kayıplarının etkileri hızlı bir şekilde görülürken, paritenin 122.50’lerdeki desteğe takıldığını görmekteyiz. Asya seasında açıklanan verilerde ise, Japonya sanayi üretiminde yüzde 2.2’lik bir düşüş takip ettik. Perakende satışlar ise, yüzde 3’lük bir artış gösterdi. ABD tarafında ise, beklemedeki konut satışları beklentilerin altında bir artış gösterdi ve paritenin toparlanmasına negatif etki etti.

Bugün ise, Japonya’dan konut başlangıçları, ABD’den tüketici güveni takip edilecek. Teknik olarak, 122.50’de desteğinin kırılması ile paritede 122.00 ve 121.50 seviyeleri görülebilir. Toparlanmalarda ise, 123.15 ve 123.65 ve 124.00 dirençleri hedeflenebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!