Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH430112.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Yeni haftaya sakin başlangıç
Yurtiçinde geçtiğimiz hafta hareketliliğin sebebi Rusya ile yaşanılan olaylardı. Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki gerginlik artarken taraflar geri adım atmamakta ısrarcı. Bu hafta ise yeni haftaya ticaret açığı verisi ile başlangıç yaptık. İhracat rakamları Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3.1 artış gösterdi. İthalat ise yüzde 11.9 düşüş göstererek 16 milyar 911 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yeni haftaya biraz daha sakin bir başlangıç yaptık. Veri akışının son derece yoğun olduğu hafta içerisinde ilerleyen günlerde piyasaların bu sakinliğini arayacağız gibi görünüyor. Güne Almanya’dan gelen enflasyon rakamları ile başlangıç yapmıştık. Beklentiler dahilinde değişen Almanya enflasyonu Kasım ayında yüzde 0.1 artış gösterdi. Avrupa’nın lokomotifi olan Almanya’da enflasyon rakamlarında sakin seyir yılsonuna kadar sürebilir.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde kritik seviyelerde seyir sürüyor. Geçtiğimiz hafta 100 seviyesinin hedefleyen endeks zaman zaman bu seviyeyi test etti. Bu hafta içerisinde dolar endeksinin yönü yeniden çizilecek. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası toplantısının ardından Cuma günü ABD'den gelecek olan Tarım Dışı istihdam verisi oldukça önemli. Yukarı yönlü hareketlilikte hedef tekrardan 100, geri çekilmelerde ise önce 9960 ardından da 50 günlük ortalama seviyesi olan 9940 destek olarak çalışabilir. Dax’ta ise Perşembe günü gerçekleşecek olan toplantı öncesinde alıcılı seyir sürüyor. Parasal gevşemenin etkilerini artırabilecek hamlenin gelmesi beklentisi ile yönünün yukarı çeviren endekste karar gününe yaklaşıyoruz. Kendini 11 bin 300 seviyesinin üzerine atan endekste hedef 11 bin 550 seviyesi olarak gözüküyor. Geri çekilmelerde ise 11 bin 230 ve 11 bin 150 seviyeleri destek olarak çalışabilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!