Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily30101.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Avrupa’da enflasyon rakamları açıklandı
Avrupa’da gün içerisinde enflasyon verisini takip ettik. Yıllık bazda değişim yaşanmayan veriye rağmen çekirdek rakamlarda yaşanan yüzde 1’lik artış görünümü iyileştirdi. Draghi geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda enflasyon üzerinde baskıların 2016 yılına kadar süreceğini ve enflasyonun yüzde 0’a yakın seviyelerde seyretmesinin şaşırtıcı olmayacağını ifade etmişti. 2016 yılında Merkez Bankası’nın hedeflenen rakamlara ulaşabilmesi için ek parasal genişleme hamlesi son zamanda gündemdeydi. Son açıklamalarında buna değinen Draghi Aralık ayında ek parasal genişleme fikrini değerlendirebileceklerini ifade etti. Euronun değerini azaltacak adımları atmaktan çekinmeyeceğini gösteren Avrupa Merkez Bankası değersiz euro ile enflasyonu ve işgücü piyasalarını desteklemek istiyor.

FOMC toplantısının ardından FED’in Aralık ayında faiz artırımı ihtimalleri artmıştı. Bugün Richmond FED Başkanı Lacker ABD ekonomisini değerlendirdi. İstihdam piyasalarının kayda değer şekilde sıkılaştığını ifade eden Lacker küresel risklerin faizleri değiştirmeyi engellemediğini ifade etti. Denizaşırı ekonomilerdeki yavaşlamanın ABD ekonomisine etki etmediğinden emin olduğunu ifade eden Lacker faiz artırımı için olumlu bir görünüm çizmeye devam ediyor.

Endekslerde son durum
FOMC toplantısının ardından sert değer kazanan dolar endeksinde geri çekilme sürüyor. 9700 seviyesinin üzerinde kalamayan endekste geri çekilme 9600 desteğine kadar sürebilir. Hareketin devamında ise 9550 desteği bizleri bekliyor. Toparlanmanın görülmesi halinde ise 9700 seviyesinin üzerinde kalınması alıcılı seyri destekleyebilir. Ek parasal genişleme hamlesine sıcak bakıldığının piyasalara aktarılması ile yükselişe geçen Dax’ta karar anı yaklaşıyor. 10800’ün üzerinde kalamayan endekste yükselişin tekrardan hacim kazanabilmesi için bu seviyenin aşılması gerekiyor. Geri çekilmelerde ise 10700’ün altında 10650 desteği takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!