Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

gbpusddaily03072015.png

GBPUSD

Sterlin de tarım dışı sonrası Dolar’a karşı hızlı bir değer kazanımı gösterdi. Petrol sektöründe yaşanan işten çıkarmaların tarım dışı istihdam rakamlarındaki düşüşte etkili olduğu görülüyor. İşsizlik oranında ise, FED’in elini güçlendirebilecek bir veri olduğu ortada. Hızlı yükselişin sonundaki geri dönüşlerin nedeni olarak yüzde 5.3’e düşen verinin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Faiz artırımı süreci içerisinde FED’in dikkatle takip ettiği veriler arasında yer alan işsizlik oranı görünümünde yaşanan bu düşüşün orta vadede güçlü dolar algısının devam etmesine neden olabileceğe benziyor.

İngiltere’de ise, İnşaat PMI verisinde yüzde 58.1’lik bir artış olduğunu görmekteyiz. Son 2 aydır toparlanma gösteren verinin, büyüme beklentileri için önemli olduğu görülüyor. Alımların devamında 1.5640 ve 1.5700 dirençlerini, geri çekilmelerde ise, 1.5560 ve 1.5510 desteklerini takip edebiliriz.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!