Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH428123.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Yeni haftaya sakin giriş
Yeni haftaya geçtiğimiz haftaya nazaran sakin bir başlangıç yaptık. Yurtiçinde haftaya Aralık ayı kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri ile girdik. İmalat güveninde geçtiğimiz döneme kıyasla düşüş yaşanırken kapasite kullanım oranında geçtiğimiz dönem verisine benzer bir rakam açıklandı. Gelecek üç aya yönelik yapılan deüerlendirmelerde üretim hacmi ve ihracat rakamlarındaki artışa yönelik beklentilerin bir önceki aya kıyasla azaldığı dikkat çekerken , istihdam beklentilerinde de olumsuz bir hava hakimdi. Yıl sonu ÜFE beklentisinde ise herhangi bir değişim yaşanmayarak yüzde 8.1’lik beklenti korundu.

Endekslerde son durum
Dolar endeksi yeni haftaya kararsız bir başlangıç yaptı. Fibonaccinin 0.382 düzeltme katsayısına yakın seyreden endeksteki hareketlilik yönünü yukarıya çevirme niyetinde. Endekste yükselişin gündeme gelmesi halinde hareketlilik 98.20 seviyelerinde düşüş trendine takılabilir. Bu seviyede yavaşalayabilecek yükselişler için 98.00 seviyeisinin üzerinde kalınması önem taşıyor. Satış baskısının artması durumunda ise 97.70 seviyesinin altında 97.50 seviyesi takip edilebilir. Dax’ta ise geçtiğimiz hafta yükseliş hareketini takip etmiştik. Kapanışını düşüş trendi ve 200 periyotluk ortalama seviyesinden yapan endeks güne satıcılı başladı. 10 bin 600 seviyesinin üzerinde seyreden endekste baskının devamında 10 bin 500 seviyesi destek olarak takip edilebilir. BİST100 ise güne hafif alıcılı devam ediyor. Toparlanmanın sürmesi halinde endekste 75 bin seviyesine kadar yükseliş hareketi takip edilebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!