Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily28101.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

FOMC kararları bekleniyor
Piyasaların uzun süredir odaklandığı FED’in faiz artırımı kararının açıklanacağı gündeyiz. Küresel anlamda yapılan son hamleler FED’in lehine olsa da ABD ekonomisi için gelen son veriler beklentilerin altında kalmıştı. Draghi’nin ek parasal gevşeme hamlesinin sinyallerini vermesinin ardından Çin Merkez Bankası’ndan gelen faiz indirimi küresel anlamdaki riskleri azalttığını söyleyebiliriz. Fakat Çin’de yaşanan yavaşlamanın boyutlarının beklenenden büyük olabileceği ve Çin’de faiz indirimi yapılmasının devamının gelebileceği düşünceleri  piyasalardaki endişeyi artırıyor. ABD cephesinden son gelen veriler ise pek iç açıcı değildi. Tarım dışı istihdamda beklediğini bulamaan ABD ekonomisi ortalama saatlik kazançlar ve enflasyonda da beklentilerin altında kalmaya devam etti. Geçtiğimiz dönemlerde güçlü doların enflasyon ve büyümeyi baskıladığını ifade edilirken FED artırıma başlangıç için en azından Aralık ayını bekleyebilir.

Endesklerde görünüm
Haftaya gapli olarak açılış yapan ve geri çekilmeye başlayan dolar endeksinde baskı sürüyor. 9700 seviyesinin üzerine geçemeyen ve gevşeyen endekste akşam gelecek açıklamalarda değişimin olmaması endekste satıcılı seyri biraz daha ağırlaştırabilir. 9600 seviyesinin altına gelinmesi halinde 9570 seviyesi aynı zamanda 144 günlük ortalama seviyesine denk geliyor ve önemli desteklerimizden. Sert geri çekilmenin görülmesi halinde ise 9500 seviyesi bir sonraki desteğimiz. Endekste geri çekilmenin etkisi EURUSD’da da 1.1150 seviyesinin üzerine gelinmesini sağlayabilir. Toparlanmanın gündeme gelmesi halinde ise hedefte hala 9700 seviyemiz önemini koruyor. Dax’ta ek parasal genişleme ve Çin’deki faiz indirimi ile birlikte sert yükselişler görülmüştü. 10700 seviyesinin üzerinde seyreden endekste baskının artması halinde 10630 ve 10600 seviyelerine gelinebilir. Yükselişin görülmesi durumunda ise 10800’ün üzerinde kalınması önem taşıyor. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!