Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily26101.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün getirdikleri
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ekim ayına dair reel kesim güven endeksini açıkladı. Bir önceki aya göre 1.4 puan artış gösteren güven endeksi 100.5 seviyesine yükselmiş oldu. Aynı anda açıklanan kapasite kullanım oranında ise hafif düşüş görüldü. Geçtiğimiz dönem yüzde 75.9 olarak açıklanan veri yüzde 75.5 olarak gerçekleşti. Açıklanan verilerde sürpriz bir değişim yaşanmazken yurtiçi piyasalar seçim gününe odaklanmış durumda.

Yurtdışı piyasalarda ise Çin endişesi sürüyor. Geçtiğimiz hafta faiz indirimine giden Çin Merkez Bankası’nın gelecek hamleleri merakla bekleniyor. Çin’de yaşanan yavaşlamanın beklenilenden daha fazla olabileceği düşüncesini akıllara getiren bu hamlenin devamı ilerleyen aylarda da gelebilir.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde yeni haftaya gapli açılış yapıldı. Draghi’nin ek teşvik sinyallerini vermesinin ardından yükselişe başlayan dolar endeksine Çin Merkez Bankası’ndan gelen faiz indirimi destek olmuştu. 9700 seviyesine kadar yükselen endekste bu seviye bir kez daha direnç olarak çalıştı. Günün devamında toparlanmaya çalışan endekste yükselişin devam etmesi halinde 9700 seviyesi tekrardan direnç olarak çalışabilir. Geri çekilmelerde ise 9600 seviyesi destek olarak gündeme gelebilir. Dax’ta ise alıcılı seyrin devamı geliyor. 10800 seviyesinin üzerine tırmanan endekste hareketin devamında 11000 seviyesi kısa vadede hedeflenebilir. Hareketin devamında ise 11200 seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 10640 seviyesi en yakın desteğimiz. Yurtiçinde ise BIST100 hafif satıcılı seyrediyor. 80 bin desteğinin altına geldiğimiz dakikalarda 79 bin 500 desteği tekrardan gündeme gelebilir. 80 bin seviyesinin üzerine  gelinmesi alıcılı seyri destekleyebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!