Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

25062024_FX.png

Forex Günlük Bülten

Haftanın en önemli gelişmesi olarak ABD pce verisi bekleyişi sürerken, EURUSD paritesi tekrar 1.07 üzerinde fiyatlanmaktadır. Parite tarafında negatif baskı oluşturan katalistler arasında; Siyasi riskler, Fransa erken seçim, savaşın devam etmesi, ECB faiz indirimlerinin devam edecek olması, ekonomik durgunluk yer alırken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron erken seçimlerde aşırı sağın veya aşırı solun kazanması durumunda iç savaş uyarısı yapmıştır. Parite üzerinde erken seçim belirsizlik yaratırken, $ endeksinde bir miktar yumuşama pariteye destek olmuştur. EURUSD için görüşümüz her olası sert yukarı yönlü hareket bir satış imkânı olarak izlenebilir. Bu noktada ABD pce verisi ve erken seçim gündemi haber akışına karşı risk algısı ayarlanmalıdır.
San Francisco Fed Başkanı Daly, Fed’in para politikasına özen göstermesi gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca “Bu yıl şimdiye kadar enflasyon verilerinin inişli çıkışlı olması güven telkin etmedi. Son okumalar daha cesaret verici, ancak sürdürülebilir fiyat istikrarı yolunda gerçekten ilerleyip ilerlemediğimizi bilmek zor” açıklamasında bulunmuştur.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!