Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH425112.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün getirdikleri
Bugün piyasalarda hareketlilik  Avrupa Merkez Bankası’nın 3 Aralık öncesinde yapılan görüşmelerde parasal genişlemeye dair konuların konuşulduğu ifade edilmesiyle yükselmişti. Habere göre Avrupa Merkez Bankası yetkilileri bankaların Avrupa Merkez Bankası’nda tuttuğu mevduat depo faizlerinde ceza uygulamasına gidilebileceği ifade edildi. 3 Aralık öncesinde beyin fırtınasının sürdüğü Avrupa cephesinde Merkez Bankası üyesi Lautenschlager parasal genişlemeyi daha da ilerletme fikrine sıcak bakmadığını ifade etti.

ABD cephesinde ise veri akışı hayli yoğundu. Haftalık işsizlik haklarından yararlanma başvuruları beklentilerden olumlu açıklandı 260 bin kişi olarak açıklanan veride önceki dönem verisinin de altındaki seyir sürdü. Aynı zamanda dayanıklı mal siparişlerininde açıklandığı günde yüzde 3 artış beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Gün içerisindeki gelişmeler ise özellikle EURUSD’da satış baskısı hacim kazandı.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde yukarı yönlü hareketlilik sürüyor. 100 seviyesine yaklaşan endekste yükseliş hareketinin hedefi burası. Endekste baskının artması durumunda ise 9950 seviyesi destek olarak çalışabilir. Dax’ta ise geçtiğimiz gün satıcılı seyrin ardından Avrupa Merkez Bankası’nın planları yükselişi hararetlendirdi. Kendini tekrardan 11 bin seviyesinin üzerine atan endekste yükselişin hedefi 11 bin 300’de yer alıyor. Geri çekilmelerde ise 11 bin seviyesi destek olarak çalışmaya aday. Yurtiçinde ise dün Rusya ile yaşanan sürtüşme endekse satışlar olarak yansımıştı. BIST100 sert satışların ardından toparlanmaya çalışıyor. Açılışa yakın seviyelerde bulunan endekste toparlanmanın devamında 77 bin seviyesi test edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!