Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH4240303.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

TCMB ilk adımı attı
Yurtiçi piyasalarda gözler TCMB’nin vereceği faiz oranı kararındaydı. Merkez son olarak üst bandı 25 baz puan indirerek oranı yüzde 10.75’den 10.50’ye çekti. TCMB’nin geride kalan dönemlerde tavrına bakacak olursak kararın alınmasında büyük merkez bankalarının son dönemde yapmış olduğu hamlelerin etkili olduğu söylenebilir. Özellikle Avrupa’da genişlemeci para politikasına devam edileceğinin sinyallerinin alınması ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağı açık. Diğer tarafta ise piyasaların beklentisinin aksine güvercin bir tavır takınan Fed var. Tüm bu gelişmeler bizim gibi gelişmekte olan ülke ekonomilerine olumlu yansıdı. Küresel piyasalardaki olumlu görünüm merkezin elini rahatlattı ve 25 baz puanlık bir inidirm bugünkü toplantının sonucu oldu. Piyasalardaki volatiliteyi gözönünde bulundurduklarını ve fırsat bulunduğunda sadeleşmeye gideceğini zaman zaman dile getiren merkez bu yoldaki ilk adımını atmış oldu. Açıklamalarda ise dikkat çeken kısım enflasyon görünümünün önümüzdeki dönem poltikalarında karar alınmasında dikkat edilecek olmasıydı. Özellikle çekirdek enflasyondaki iyileşmenin ivme kazanması merkezin sonraki indirim hamlelerinin de habercisi niteliğinde değerlendirilebilir.

Endekslerde son durum
Geride kalan günde dolar endeksine destek veren açıklamalarda bulunan Bullard bugün de benzer açıklamalarda bulundu. FOMC tahminlerinin bir sonraki faiz artışının çok uzakta olmadığına işaret ettiğini söyleyen Bullard Nisan ayında faiz artışına gitmek konusunda kararsızlığını da dile getirdi. Dolar endeksinde de FOMC toplantısının ardından yakalanılan yükseliş trendi korunmaya devam ediliyor. Kendini 96.00 seviyelerinin üzerine atan endekste hedef 96.40 olarak gözüküyor. Hareketin devamında ise 200 periyotluk ortalama seviyesi olan 96.65 seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise hareketlilik alt banddan destek bulabilir. Bu nokta ise 96.00 seviyesine denk geliyor. Dax’ta hareketlilik sıkışmaya devam ediyor. 10 bin seviyelerinin üzerine bir türlü kalıcı olamayan endeks hala karar aşamasında. 9 bin 750 seviyesinin üzerinde kalmamız endeksteki yükseliş isteğinin devam ettiğinin göstergesi. Bu seviye geçilmedikçe de satıcıların endekse hükmetmesi zor gözüküyor. Yükselişlerde ise geçtiğimiz günlerde dönüşün geldiği 10 bin 120 seviyesi kritik bir direnç konumunda. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!