Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DAX30H424023.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gün içi gelişmeler
Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecine destek vereceğini açıklayan Londra Belediye Başkanı Johnson hafta başlangıcında piyasalardaki tedirginliği geri getiren ilk adımı atmıştı. Dün konu ile ilgili yorum yapmaktan çekinen İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney sadece süreç sırasında Sterlin’deki seyri not ettiklerini ifade etti. Gün içerisinde ise konu ile ilgili kredi derecelendirme kuruluşlarından açıklamalar geldi. Fitch ayrılmanın gerçekleşmesinni kısa vadede ülkedeki çoğu sektörde bozulmaya neden olacağını ifade ederek güven ortamının geri kazanılmasının zor olacağını ifade etti. Moody’s de benzer şekilde İngiltere ekonomisinin bu gelişmeden olumsuz etkileneceğini belirtti.

Geride kalan gündem Petrol fiyatlarına dair büyük bir gelişme yaşandı. Houstan’da düzenlenen 2016 Enerji Konferansı’nda İran Petrol Bakanı’nın Suudi Arabistan ve Rusya öncülüğünde gerçeklşetirilen planın anlamsız olduğunu ifade ederek piyasadaki istikrarı sağlamak için arayışlarına devam edeceklerini söyledi. Niyetlerinin pazar payı kapma olmadıklarınıda söyleyen Naimi petrol fiyatlarındaki hafif toparlanmaya son verdi.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde toparlanma devam ederken hareketlilik yeniden 98.00 seviyesine yakın seyrediyor. Bu seviyenin geçilmesiyle birlikte gündeme gelebilecek hareketliliğin hedefi 98.40 olarak gözüküyor. Geri çekilmelerde ise 97.00 seviyesi destek olarak takip edilmeye devam edilebilir. Petrol fiyatlarındaki gerileme ile artan riskler Dax’taki satıcılı seyri destekliyor. 9 bin 200 seviyelerinde tutunmaya çalışan endeks 9 bin 70 seviyesine kadar gerileyebilir. Toparlanmadan bahsedebilmemiz için ise endekste yeniden 9 bin 500 seviyelerinin üzerine gelinmesi gerekiyor. 
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!