Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

bist_23022016.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün öne çıkan gelişmeleri
Haftanın önemli verilerinden biri olan faiz oranı kararı TCMB tarafından açıklandı. Oranlarda herhangi bir değişim yaşanmazken piyasa beklentileri karşılanmış oldu. Yapılan açıklamalarda da geçtiğimiz döneme kıyasla büyük bir değişim yaşanmadı. Avrupa Bölgesi’denki toparlanma ile birlikte ihracat rakamlarındaki olumlu seyrin süreceği ifade edildi. Mart ayında Avrupa Merkez Bankası’nın ek parasal genişleme hamlesinin tartışıldığı şu günlerde genişlemeci para politikasının Bölge ekonomisince sürdürülmesi ülkemiz ihracat rakamlarına olumlu yansıyacaktır. Önümüzdeki dönem para politikasını enflasyon görünümüne bağlı olarak değiştireceğini ifade eden Merkez ihtiyatlı duruşunu koruyacağının sinyallerini veriyor. Yapısal reformların hayata geçirilmesiyle birlikte büyüme potansiyelinin artırabileceği ifadelerde yer bulurken enerji fiyatlarındaki düşük seyrin hem enflasyon hemde cari açık rakamlarını olumlu etkilediği belirtildi.

Bulunduğumuz hafta içerisinde piyasalardaki hareketliliği artıran gelişme İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkmasıydı. Özellikle Londra Belediye Başkanı Johnson’ın birlikten ayrılma yönünde çalışmalar yürüteceğini açıklaması İngiliz Sterlini’nin son 7 yılın en düşük seviyelerine gerilemesine neden oldu. Konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney Pound’daki hareketliliği not ettiklerini ifade etti. 23 Haziran’da yapılacak olan referandum öncesinde İngiltere cephesinden takip edeceğimiz gelişmelerin başında Brexit ihtimali geliyor.

Endekslerde görünüm
Dolar endeksi 97.00 desteğinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Sakin yükselişini sürdüren dolar endeksinde 97.80 seviyesi hedeflenebilir konumda. Geri çekilmelerde ise önce 97.00 desteği ardından da 96.50 seviyesi gündemimzde kalacak. Dax’ta ise 9 bin 500 seviyesine yakın takip sürüyor. Endekste 9 bin 580 seviyesinin geçilmesi yukarı yönlü hareketliliği destekleyebilir. Hedef olaraksa 9 bin 650 seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 9 bin 480 seviyesinin ardından düşüşe 9 bin 350 seviyesi destek olabilir. Yurtiçinde ise BİST100 alıcılı seyrediyor. Yükseliş hareketinin devam etmesi endekste 75 bin 600 seviyesinin test edilmesini gündeme getirebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!