Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST10023.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Made in China
Çin Merkez Bankası’ndan piyasalara bir müdahale daha geldi. Dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin Aralık ayında gerçekleştirilebilecek ek teşvik hamlesinin sinyallerini vermesinin ardından endekslerde yön yukarı dönmüştü. Bugün Çin Merkez Bankası da ülke ekonomisindeki yavaşlamanın önüne geçebilmek için gösterge borç verme faizi ve zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Bugün yapılan açıklamalarda Cumartesi gününden itibaren bir yıl vadeli borç verme faizini yüzde 4.6’dan yüzde 4.35’e düşürdüğünü ifade etti. Merkez ayrıca bir yıl vadeli mevduat faizini de yüzde 1.75’ten yüzde 1.5’e çekti. Tüm banklalar için zorunlu karşılıklar 50 baz puan indirim yapıldı. Çin Merkez Bankası son gelen büyüme verisinin ardından da piyasaları desteklemeye devam ediyor. Çin büyümesi 3.çeyrekte yüzde 6.9 olarak açıklanmıştı. Aşağı yönlü risklerin devam ettiği Çin ekonomisinde piyasalara olan desteği sürebilir.

Endekslerde bahar havası
Dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin açıklamaları ile birlikte yükselişe fırsat bulan dolar endeksi bugün de Çin’in faiz indirimi ile hayat buldu. Dün geceki kapanışını 9600 seviyesinden yapan endeks düşüş trendini de aşarak gözünü 9700 seviyesine dikti. Yükseliş hareketinin devam etmesi halinde endekste 9780 seviyesi test edilebilir. Dax ise bugün alınan kararlar endeksi yukarıya taşımaya devam ediyor. Endeksteki yükselişin sürmesi halinde 11120 seviyeleri hedeflenebilir. Yurtiçinde ise hafif alıcılı seyir sürüyor 80 bin seviyesinin üzerinde kalan BIST100’de 81 bin seviyesi direnç olarak çalışabilir. Geri çekilmelerde ise yeni desteğimiz 80 bin olarak gözüküyor.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!