Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily2202.png

Piyasalarda Öne Çıkanlar

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD verileri ile yön bulmuştuk. Enflasyon rakamlarını takip ettiğimiz gün içerisinde veriler beklentilerin üzerinde gelerek dolara destek oldu. Aylık TÜFE rakamlarında değişim yaşanmazken yıllık bazda veri yüzde 1.4 olarak açıklandı. Fed’in ayrıca dikkat ettiği çekirdek veride ise görünüm daha da iyimser. Aylık bazda yüzde 0.3 artış gösteren çekirdek TÜFE’de yıllık veri yüzde 2.2 olarak kaydedildi. Fed’in son FOMC tutanaklarında da belirttiği gibi bu sene de enflasyon rakamları piyasaların odağında kalmaya devam edecek. Rakamlarda ılımlı yükselişin sürmesi Fed’in elini biraz daha rahatlatabilir. Aynı gün içerisinde açıklamalarda bulunan Cleveland Fed Başkanı Mester yüzde 2’lik enflasyon hedefinin orta vadede yakalanacağını ifade eden Mester ayrıca, Çin’deki yavaşlamanın ABD ekonomisini sanılandan daha az etkileyebileceğini ifade etti.

Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin referanduma gidecek olan İngiltere’de oylama tarihi 23 Haziran olarak belirlendi. Başbakan Cameron yaptığı açıklamalarda ise ‘Avrupa’yı terk etmek ekonomik ve ulusal güvenliğimizi tehdit eder’ ifadesini kullandı.

Yeni haftaya ise Avrupa Bölgesi’nden açıklanacak veriler ile yapacağız. Güne Almanya’dan açıklanacak olan PMI rakamları ile merhaba dedikten sonra gözler Bölge ekonomisinden gelecek PMI rakamlarında olacak. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!