Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYDaily221012.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Piyasalarda Draghi rüzgarı esiyor
Avrupa Merkez Bankası bugün faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Sabit kalan faiz oranının ardından basın açıklaması yapan Başkan Draghi piyasaları salladı. Draghi önceki konuşmaları ile paralel olarak parasal genişlemenin Eylül 2016 veya gerekli görülürse ilerleyen vadeye kadar devam ettirilebileceğini ifade etti. Büyüme ve enflasyondaki aşağı yönlü risklere dikkat çeken Draghi, enflasyonda 2016 ve 2017 yılında artış beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Merkez Bankası üyelerinden ek parasal genişlemeye dair sinyaller alınmıştı. Üyeler ek parasal genişlemenin gündeme gelebileceğini ifade ederken Draghi de konu ile ilgili suskunluğunu bozdu. Aralık ayına dikkatleri çeken Draghi genişlemenin derecesinin gözden geçirecekleri ifade etti. Piyasalarda ise ek parasal genişleme hamlesi fiyatlanmaya başladı. Güçlü eurodan rahatsız olan Avrupa Bölgesi euronun değerini düşürmeye niyetli gözüküyor.

Endekslerde son durum
Draghi endekslere ilaç gibi geldi. Dolar endeksinde açıklamaların ardından sert yükselişler görüldü. 9500 seviyesinin üzerine çıkarak yükseliş trendinin üzerinde fiyatlanan dolar endeksi 144 günlük ortalama seviyesi olan 9580 seviyesini test ediyor. Yükseliş hareketinin devamında endekste ilk olarak 9620 test edilebilir. Dax’ta ise yükseliş hareketi açıklamalar ile birlikte hacim kazandı. Zayıf euronun yükselişi desteklediği endekste 10350 seviyesi test ediliyor. Endekste yükseliş hareketinin devamı 10400 seviyesinin geçilmesiyle hacim kazanabilir. Bir sonraki hedefimiz ise 10600 seviyesi olarak gözüküyor. Yurtiçinde ise hafif alıcılı seyir korunuyor. 80 bin seviyesinin üzerinde kalan BIST100’de yükselişin devamında 80 bin 500 seviyesi test edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!