Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

xauusdweekly21072015.png

ALTIN

Altında satış baskısı hız kazandı. Geçtiğimiz haftanın kapanış gününde artan satış baskısının nedeni olarak Çin’de yaşanan 5000 tonluk altın satışı gösteriliyor. Diğer yandan ABD’nin faiz artırımı süreci de emtia fiyatında etkili duruyor. Dün itibariyle konuşmalarını takip ettiğimiz St.Louis Başkanı Bullard, ABD ekonomisinin 2.yarı büyümesinin yüzde 3 olarak gerçekleşmesini beklediğini belirtti. ABD ekonomisinin Çin ve Yunanistan krizlerinden etkilenmeyeceğini belirten Bullard, bu yıl içerisinde faiz artırımının yüzde 50’den fazla bir ihtimalde olduğunu bildirdi.

Bugün ise, ABD’den Redbook takip edilebilir. Teknik açıdan baktığımızda, 1070’lere kadar sert satış gösteren altında, toparlanmalar görülmeye çalışıyor. Ancak bu görüntünün bir ayı tuzağı olabileceğini de hatırlatmamız gerekiyor. 1050 seviyesinin önemli bir direnç olabileceğini söyleyebiliriz. Toparlanmalar halinde ise, 1120-1138-1142 seviyeleri takip edilebilir. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!