Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST_21123.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün öne çıkan gelişmeleri
Geçtiğimiz haftaya nazaran bu haftaya biraz daha sakin bir başlangıç yaptık. Geçtiğimiz hafta Amerika Merkez Bankası FED’in yapmış olduğu faiz artıırımının etkileri piyasalarda hissedilmeye devam ediliyor. Yarın yurtiçerisinde ise önemli bir karar verilecek. Yarın TCMB para politkası kurulu toplantısında faiz oranı kararını açıklayacak. FED’in faiz artırımı hamlesine karşılık olarak artırıma gidebileceği her defasında dile getiren TCMB nihai kararını yarın verecek. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü FED’in yaptığı faiz artışının ardından yabancı para karşılıklarına verilen faiz oranlarında yükseliş yapan TCMB beklentilerin dışında faiz artışı konusunda aceleci davranmayıp bu toplantıyı es geçebilir.

Endekslerde görünüm
Dolar endeksinde yeni haftaya satıcılı devam edilmesi durumunda 98.00 desteği takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketliliğin devamını yakalayabilmemiz içinse 98.65’in üzerine gelmemiz gerekiyor. Yükselişin devamında ise 99.00 seviyesi test edilebilir. Dax’ta ise geçtiğimiz haftadaki satış baskısı 10 bin 600 seviyesinin altına kadar devam etmişti. Haftaya biraz daha alıcılı başlayan endekste 10 bin 750 seviyesi düşüş trendine denk geliyor. Bu seviyeye gelinmesi halinde yeni bir baskı ile karşılaşabilirz. 10 bin 750 seviyesinin geçilmesi durumunda ise 10 bin 850 direnci test edilebilir. Yurtiçinde ise BİST100 yaklaşık yüzde 1.80 değer kazandı. Toparlanmanın sürmesi halinde 73 bin 750 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!