Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST_100_2004.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Çetinkaya indirim ile başladı
Gün içerisinde piyasların gözü TCMB’nin gerçekleştireceği para politikası kurulu toplantısındaydı. Erdem Başçı’nın ardından göreve geçen Murat Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıda koridorun üst bandında 50 baz puanlık bir indirime gidildi. Çetinkaya başa gelmeden önce siyasi taraftan radikal bir inidirm yapılmasına dair çağrılar dikkat çekiyordu. 50 baz puanlık bir inidirm ile birlikte yeni bir sürece başlangıç yapan Çetinkaya açıklamalarında önümüzdeki dönem görünümüne dair de açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Avrupa Bölgesi’nde yaşanan toparlanma ile birlikte ülkemiz ihracat rakamlarında yükselişin görüleceği ifade edilirken küresel finansal koşullarda iyileşmenin görüldüğü açıklamalarda yer aldı. Önümüzdeki dönem bankanın yapacağı hamlelerin enflasyon görünümü gözetilerek gerçekleştirileceğini biliyoruz. Enflasyondaki gıda kaynaklı düşüşün devam edeceğini ifade eden Çetinkaya sıkı duruşun sürdürüleceğinin sinyallerini verdi. Global ekonomilerin izinv ermesi koşuluyla TCMB önümüzdeki dönemlerde de faiz inidirimlerine devam edebilir.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinin yeni haftaya iyi bir başlangıç yapamadığını söyleyebiliriz. Doha’dan gelen anlaşmazlığın ardından değer kaybederek haftaya başlayan dolar endeksinde 93.75 seviyesi kuvvetli bir destek görünümüne kavuştu. Bu seviyelerden gelebilecek toparlanma hareketinin devam etmesi için yükselişin 94.20 seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Geri çekilmelere ise 93.75 seviyesi yeniden destek olmaya hazır. Dax’ta ise yükseliş hareketi devam ediyor. 10 bin 500 seviyesinin yükseliş hareketinin hedefi olduğu ifade edilebilir. Geri çekilmelerde ise 10 bin 250 seviyesi kısa vadeli düşüşe destek olabilir. BİST100’de ise yükseliş hareketi hacmini korumaya devam ediyor. Faiz oranı kararının ardından destek bulmaya devam eden yükseliş hareketi 88 bin 600 seviyesine doğru ilerlemeye devam ediyor. 86 bin 850’nin de hareketlilik içerisinde öneminin büyük olduğunu söylemeliyiz. Geri çekilmelerde ise 85 bin ve 84 bin 400 seviyesi bu kez destek olarak çalışabilir.
 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!