Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DAX30Weekly200123.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Günün öne çıkan gelişmeleri
ABD’den merakla beklenen enflasyon rakamalrı açıklandı. Geçtiğimiz yılın son ayına ait olan veride TÜFE yüzde 0.1’lik azalış gösterdi. Aralık ayında faiz artışına giden FED’in bazı üyelerine göre karar enflasyon görünümü nedeniyle “ucu ucuna” alınmıştı. Son gelen enflasyon rakamlarında da baskının devam ettiğine şahit olduk. Son tutanaklarda enerji fiyatlarındaki düşüşe tekrardan dikkat çekilmişti. Bu düşüşün geçici bir durum olduğunu öne süren üyelere göre yeni yılda enflasyonda kıpırdanma bekleniyor. Yenil yıl ile birlikte enflasyon rakamlarındaki baskının devam etmesi FED’in önümüzdeki yılda beklenenden daha güvercin bir tavır takınmasına neden olabilir.

Faiz artışı için şuanki global görünümün uygun olmadığını ifade ederek artış ihtimalini ileriki aylara iten İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’nin açıklamaları Sterlin’deki düşüşü hızlandırmıştı. Gün içerisinde ise İngiltere’den işsizlik oranları açıklandı. Yüzde 5.1 olarak açıklanan veride beklentilerden daha olumlu bir görünüm hakim.

Endekslerde son durum
Enflasyon rakamları ile birlikte üzerindeki baskı artan dolar endeksinde yükseliş trendinin altına gelinmek üzere. 55 günlük ortalama seviyesi olan 98.50 dönüşlerin gelebileceği ilk desteğimiz. Baskının sürmesi halinde endekste 98.00 seviyelerine kadar gerileme mümkün olabilir. Toparlanmanın endekste yeniden hakim hareket haline gelmesiyle de 99.50 hala hedeflenebilir konumda. Dax’ta ise yükseliş trendi geçildikten sonra düşüş hareketi hacmini artmıştı. 9 bin 600 seviyelerinin altında seyreden endekste 9 bin 300’ün geçilmesi düşüşü 9 bin desteğine kadar devam ettirebilir. Toparlanmalarda ise 9 bin 750 seviyesinin üzerine gelinmesi gerekiyor. 

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!