Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

BİST_1902.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Gün içerisinde ABD’den enflasyon verilerini takip ettik. Ocak ayında TÜFE rakamlarında değişim yaşanmazken çekirdek verideki artış göz doldurdu. Ocak ayında yüzde 0.3 artış gösteren çekirdek TÜFE’de yıllık bazda yüzde 2.2 seviyesine geldik. Fed’in faiz artırım sürecinde takip edilecek en önemli verilerden biri olan enflasyonda toparlanma sinyalleri bankanın elini rahatlatacaktır. Cleveland Fed Başkanı Mester bugün yaptığı açıklamalarda ise enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine döneceğini ifade ederek faiz artışı planının piyasalardaki kargaşaya göre uyarlanabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde açıklanan FOMC tutanaklarında da ayrıca dikkat çekilen Çin endişelerine de değinen Mester , Çin’in ABD üretimine doğrudan etkisinin küçük olduğunu ifade edip Çin’deki yavaşlamanın ABD ekonomisine olan etkisinin beklenenden daha az olabileceğini anlatmaya çalıştı.

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Constancio bugün bankanın ileriye dönük planlarından bahsetti. Enflasyon görünümüne dikakt çeken Constancio piyasların iyi sinyaller vermediğine dikkat çekerek ECB’nin karar verirken tüm gelişmeleri göz önünde bulunduracağını ifade etti. Enflasyonda kıpırdanma görülmezse bankanın Mart ayında harekete geçebileceğini ifade eden Başkan Yardımcısı ek teşvik uygulamasının yapılabilme ihtimalinini hala masada olduğunu ifade etti.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde geçtiğimiz güne benzer bir görünüm hakim 97.00 seviyelerine yakın seyreden endekste bu seviyenin üzerine geçilmesi yükselişi destekleyebilir. Toparlanmanın devamında ise 97.60 seviyesi test edilebilir. Geri çekilmelerde ise ilk olarak 96.20 ve 96.00 seviyeleri destek olarak çalışabilir. Dax’ta ise yeni günde alıcılı seyir hacmini yitirmeye başladı. 9 bin 500 seviyelerine kadar yükselişini yaptıktan sonra geri çekilen endekste 9 bin 220 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yükselişin hedefi ise hala 9 bin 500 seviyesi olarak gözüküyor. Yurtiçinde ise BİST100 yeni güne satıcılı devam ediyor. Endekste 73 biin 500 seviyesinin altında satış baskısı devam edebilir. 72 bin 500 seviyesi kırılırsa hedef olarak 71 bin 600 seviyesi belirlenebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!