Bu bilgiler arşiv niteliğindedir.

DXYH419112.png

Piyasalarda Bugün Ne Oldu ?

Tutanaklar takip edildi
ABD’de dün son FOMC toplantısının tutanakları yayınlandı. Tutanaklarda küresel ekonomilerden kaynaklı aşağı yönlü risklerin azaldığı açıklaması dikkat çekti. Enflasyonist baskıların devam ettiği ifade edilen tutanaklarda düşüş eğiliminde olan petrol fiyatlarının ve  enerji ürünleri haricinde ithal malların rakamlarda baskı yaratttığı tutanaklarda yer aldı. Aynı zamanda işsizlik oranlarındaki düşüşün kaydadeğer olduğu belirtilirken ilerleyen vadede yüzde 5.1 olan işsizlik rakamlarında yukarı yönlü hareketliliğin olabileceği ifade edildi. Açıklamaların ışığında Aralık ayında faiz artırımına kademeli olarak başlanması ihtimali hala masada olduğu açık.

Bugün açıklanan Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Toplantı tutanaklarında ise enflasyon konusuna tekrardan değinildi. Enflasyon hedefine ulaşılmasınınönceden düşünülenden daha uzun zaman alabileceği ifadeler arasında yer alırken enflasyonn görünümünden emin olunmaması halinde ek teşvik hamlesini getirebileceği ifade edildi. 2016 enflasyon görünümünden emin olmak isteyen Avrupa Merkez Bankası enflasyon rakamlarında ve ekonomik aktivitede kıpırdanma görmezse Aralık ayında ek teşvik yapabileceğinin sinyallerini vermeye devam ediyor.

Endekslerde son durum
Dolar endeksinde tutanakların ardından geri çekilme hız kazandı. Gün içerisinde yükseliş trendini kıran hareketlilik 50 günlük ortalama seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Bu seviyenin geçilmesi halinde 9860 ardından da 9820 seviyeleri destek olarak çalışmaya adaylar. Toparlanmanın görülmesi halinde ise 9900 seviyesinin üzerindeki seyirde kalıcı olunması gerekiyor. Dax ise güne alıcılı başladı. 11000 seviyesinin üzerinde hareketliliğine devam eden endekste yükselişin sürmesi hareketliliği bir üst banda taşıyabilir. Hedefte ise 11200 seviyesi yer alıyor. 11000 seviyesinin kırılması halinde ise 10920 desteği gündeme gelebilir.

Uyarı: Bu bölümde yer alan yatırım ile ilgili bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamına girmemektedir. Bu bölümde yer alan yorumlar ve tavsiyeler, yorumda bulunan kişilerin şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümde yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmemelidir.

trive-sifir-komisyon-compact
Parasının değerini bilene asla durmak yok Sıfır komisyon fırsatı ile hisse alım-satımı Trive’da!